WatertorenHet bestuur van de Nederlandse Watertoren Stichting heeft de Watertorenprijs 2010 toegekend aan de Delftse Watertoren in het Kalverbos. Hiermee brengt het bestuur tot uiting dat de eigenaren van de Watertoren erin geslaagd zijn om de Watertoren in de afgelopen jaren een schitterende herbestemming te geven.

Het bestuur hanteerde de volgende vier criteria bij hun beoordeling. De kwaliteit van de herbestemming, het respecteren van de bestaande kwaliteiten, een toegevoegde kwaliteit die berust op de combinatie van oud en nieuw en de functionaliteit van de herbestemming. Hiermee werd bezien of er sprake was van een passende huisvesting voor de nieuwe functie in het herbestemde bouwwerk en de duurzaamheid van deze herbestemming. 

Het bestuur was van oordeel dat de Watertoren op alle criteria hoog scoorde. Een geweldige waardering voor dit mooie rijksmonument in onze stad. Zeker een bezoek waard. De politieke groepering Stadsbelangen Delft feliciteert de Watertoren met deze terechte Watertorenprijs 2010. 

Stadsbelangen Delft