Passanten-, stadshaven

Delft heeft te weinig te bieden voor de recreatievaart. De vele recreatieboten, die door Delft varen hebben te weinig mogelijkheden om aan te leggen bij onze stad. En dus varen zij onze stad voorbij in plaats van onze stad te bezoeken. Dat blijft vreemd voor een stad als Delft. Een gemiste kans.

Ja, er is een kleine passantenhaven met een klein havenkantoor en voorzieningen zoals toiletten, douches en waar je de was kunt doen. Overigens best fors aan de prijs. De passantenhaven ziet er op zichzelf goed uit, maar is veel te klein.

Enige jaren geleden is Thijs Kleijn op dit onderwerp afgestudeerd. Op de locatie Plein Delftzicht/Kolk was door hem een kleine stadshaven voor 60 boten inclusief een havenkantoor bedacht. Maar daar is helaas niets van terecht gekomen. In loop van de tijd zijn er diverse locaties bekeken. Onlangs is de locatie Rotterdamseweg 202 door sloop vrijgekomen. Het is nu een stuk braakliggend terrein, dat uitstekend benut zou kunnen worden voor een passantenhaven of stadshaven. Wel wat verder weg van het centrum, maar met enige creativiteit zou hiervoor een oplossing gevonden kunnen worden.

In de komende raadsperiode wil Stadsbelangen Delft mogelijkheden onderzoeken voor dit idee. Er moet nog veel werk worden verzet, maar een echte passantenhaven/stadshaven kan onze stad veel opleveren. Zowel op het gebied van toerisme als economie.

Stadsbelangen Delft
Koos den Haan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *