Hart voor Delft raadsleden Bram Stoop en Coby de Koning waren op 1 oktober bij sportvereniging Fullspeed, waar de Sportraad op een informele manier de genodigden kennis liet maken met de problemen waar LHBTI’s en mensen met een beperking tegen aanlopen in de sport.

Een gesprek met bestuurders van de Delftse Voetbal Vereniging Delft over de financiële kant, waar tegen aan gelopen wordt door de verenigingen bij het sporten voor mensen met een beperking, zorgde er ook voor dat Hart voor Delft bij het College aan de bel wilde trekken.

We vonden dus dat daar iets aan gedaan moest worden.

En is het dan niet mooier, dan dit te doen bij de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad van donderdag 4 november.

Dat werd dus een motie en…hoera, de motie werd unaniem aangenomen!

Wat was precies de motie:
Meer aandacht voor LHBTI’s en mensen met een beperking in de sportnota.
Wat wilden we met deze motie bereiken? Wel de gemeenteraad draagt nu het college op:
• Om met de sportraad en mede belanghebbenden zoals sportclubs, sportscholen en de doelgroep of diens woordvoerder om de tafel te gaan, met als doel LHBTI’s te integreren in het sportaanbod van Delft;
• Belemmeringen te identificeren en aan te pakken voor sporters met een beperking.

Hart voor Delft ging dus tevreden naar huis. Nu moeten we nog wel in de gaten houden, dat het College er werk van maakt. Zo niet, en wordt het bijvoorbeeld over de verkiezingen heen getild, dan regelen wij het in een volgend College.

Coby de Koning en Bram Stoop.

NB: De groep LHBTI’s bestaat uit meer mensen, namelijk LHTBIQAPC´s en bestaat uit: Lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen, queers, aseksuelen, panseksuelen en cisgenders.

Lees ook: https://nos.nl/artikel/2383950-onderzoek-merendeel-voetbalprofs-geeft-lhbti-acceptatie-onvoldoende

Foto: NOS