SpoorzoneDelft (600x450)Het Spoorzonegebied krijgt een nieuwe naam.  Dat wordt volgens wethouder Vokurka ‘Nieuw Delft’. Wie op dit ‘geweldige’ idee is gekomen, is onze fractie een raadsel, maar de bedenker van deze exclusieve kreet zal vermoedelijk wel in aanmerking komen voor een lintje. 

Het college heeft dit ‘geweldige’ idee overgenomen en deze week gepresenteerd als een vaststaand feit. Nu heeft onze fractie de indruk dat er ook nog een gemeenteraad is. Volgens onze fractie heeft er tot op heden in de gemeenteraad nog nooit een discussie plaatsgevonden over de nieuwe naam. Laat staan over andere ideeën voor de benaming van het Spoorzonegebied. Het betrekken van de inwoners van onze stad voor het bedenken van een nieuwe naam had voor de hand gelegen.

Het is vreemd dat wethouder Vokurka namens het college denkt alvast voor de troepen uit te kunnen lopen en de nieuwe naam als een vaststaand feit meent te kunnen presenteren. Hier slaat hij de plank volledig mis, denken wij. Bij een dergelijke beslissing over zo’n belangrijk gebied hoort niet het college, maar de gemeenteraad het laatste woord te hebben. 

Voor onze fractie is de nieuw bedachte naam nog zeker geen vaststaand feit. Stadsbelangen Delft wil samen de met de andere fracties hierover een discussie voeren in de raad en ook naar andere, mogelijk nog aansprekender, alternatieven kijken. De wethouder moet dus nog even terug in zijn hok en met hem het college. De gemeenteraad is aan zet en niemand anders. 

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman