Eerder kon u al lezen op ons twitteraccount en onze website dat Hart voor Delft, dé Stadspartij steeds meer in beeld komt bij de Delftenaren. Deze week zijn we dan ook begonnen met onze rubriek ‘thuis bij’. Hierbij gaat onze fractievoorzitter, samen met één van onze raadsleden, op huisbezoek bij Delftenaren om tijdens het zogenoemde ‘keukentafelgesprek’ over Delft te praten.

We zijn dan zo’n drie kwartier bij de mensen thuis en bespreken de ontwikkelingen, die in hun wijk of onze stad plaatsvinden. Dit keer waren we in de het Agnetapark, waar we een gesprek hadden met de heer Bieshaar, inwoner van deze prachtige buurt en mevrouw Dekker. Zij is vertegenwoordiger van de overkoepelende VvE’s.

Fractievoorzitter Bram Stoop en raadslid Coby de Koning bezochten genoemde mensen bij hen thuis. Na het overhandigen van een bosje bloemen, zijn we onder het genot van een bakkie en een heerlijk plakje cake in gesprek gegaan.

Tijdens het gesprek kwamen heel herkenbare zaken op tafel, zoals de forse afstand tussen politiek en de burger en de projecten die vele miljoenen kosten. In het Agnetapark is anderhalf jaar geleden een enquête gehouden onder de bewoners over het invoeren van betaald parkeren in deze wijk. Daaruit bleek dat 78% van de bewoners uit deze wijk tegen betaald parkeren waren en dat nog steeds zijn.

Nu is er inmiddels weer een brief op de mat geploft, waarin staat dat de parkeerdruk weer gemeten is en dat het College van B&W toch betaald parkeren wil gaan invoeren. Dit volgens dezelfde truc als in de Wippolder, de Indische buurt en de Bomenwijk, zo blijkt. De bewoners vinden dat gemeente die straatarm is overal geld uit wil halen, maar nu vooral bij de burgers.

De bewoners hebben ook het gevoel dat Delft in tweeën is gesplitst, waarin steeds weer dezelfde wijken in beeld komen. Ook geven deze bewoners aan dat ze het gevoel hebben dat alles wat de studenten of TU vragen, probleemloos wordt gerealiseerd. In het Agnetapark is ook veel achterstallig onderhoud aan stoepen en straatmeubilair. Kort geleden was er nog een vrouw die door een opstaande tegel haar pols heeft gebroken.

We hebben de bewoners, die klaagden over het moeizaam in contact komen met de gemeente, een aantal handreikingen gedaan, waardoor dit allemaal wat makkelijker kan. Coby de Koning heeft hen de weg gewezen naar de ‘beter buitenapp’ en de mogelijkheden via de gemeente website.

Hart voor Delft gaat niet alleen langs om negatieve zaken aan te horen, maar wijst de bewoners zo nodig ook de weg als ze ergens mee zitten. Het was goed om met hen in gesprek te gaan. Op naar het volgende bakkie!

Coby de Koning
Bram Stoop