Formateur Huri Sahin (GroenLinks) doet haar uiterste best om Hart voor Delft zoveel mogelijk te negeren en daardoor uit te sluiten van een zeer belangrijk proces voor Delft, namelijk de formatie van een nieuwe coalitie, die een nieuw college moet vormen voor de komende vier jaar.

Daar waar Stip informateur Pieter Guldemond nog net aan bij de eerste informatieronde aan Hart voor Delft wilde vragen waar de stadspartij voor staat, zwijgt de GroenLinks formateur in alle toonaarden.

Formateur Sahin heeft  zich nog niet eens voorgesteld aan onze fractievoorzitter Bram Stoop en probeert nu opeens verbinding te zoeken met de Delftenaren, via de media en de gemeentelijke website, door te vragen of u een email willen sturen met wat voor u belangrijk is. Alsof dat de kloof tussen burger en politiek gaat dichten.

Niet dat ze hier überhaupt iets mee gaan doen, maar dan kunnen ze straks zeggen dat ze de stad hebben geraadpleegd en participatie hebben toegepast. De alom bekende truc van de voorgaande colleges, met daarin dezelfde partijen (Stip, D66 en GroenLinks).

Lees hier het artikel in AD Delft: https://www.ad.nl/delft/briefjes-aan-stadsbestuur-moeten-kloof-tussen-delftenaar-en-politiek-dichten~a41e08fe/

Maar als ze, zoals de formateur zegt, de kloof tussen politiek en de burger wil dichten, waarom betrekt zij dan Hart voor Delft niet bij de onderhandelingen? Wij hebben ons altijd open opgesteld en zijn altijd bereid geweest tot een constructief gesprek.

Het antwoord lijkt te liggen in de belangrijkste thema’s voor deze toekomstige coalitie: Het klimaat en de energietransitie. Hart voor Delft heeft altijd aangegeven mee te willen werken aan goed beleid op deze thema’s, maar niet ten koste van alles. We gaven steeds aan dat het om concrete en betaalbare doelen moet gaan en dat niet de volledige rekening wordt doorgeschoven naar de Delftenaren.

Waardoor er nu vijf partijen, waarvan de meeste bij de verkiezingen zelfs hebben verloren, nu een uiterst links college gaan vormen en waarbij wij vrezen dat er weer vier jaar geen ‘lokaal’ en ‘sociaal’ beleid zal komen dat recht doet aan de stad en haar inwoners.

Hart voor Delft zal zich de komende vier jaar wel weer sterk inzetten voor u als Delftenaar en hopen dat we op uw steun kunnen rekenen. Kijk hieronder naar een vlogfilmpje van onze fractievoorzitter, waarin hij een beeld schetst van de huidige politieke situatie.

https://www.facebook.com/100002582255716/videos/364963459025938/

Heeft u vragen of wilt u ons steunen door lid te worden, stuur dan gerust een email naar: fractie@hartvoordelft.nl.

Hart voor Delft
Marcel Koelewijn.