markt2 (1024x768)Onze markt! De gezelligste huiskamer van Delft. Zo liep ik op zondagmiddag rond 12.30 uur vanaf het Oude Delft richting Brabantse Turfmarkt. Jazzweekend! Even kijken en luisteren naar de Delftse bigband Let’s Swing. 

Op de markt aangekomen, wist ik niet wat ik zag. Eén grote bende. Wat een ‘geweldig visitekaartje’ voor de vele toeristen en jazzliefhebbers. Ik stel me zo voor dat de toeristen thuis hun verhalen vertellen. Hoe geweldig Delft wel was en wat een ontzettende bende zij aantroffen op de markt. 

Het is onvoorstelbaar dat de gemeente hier niets aan doet. Gewoon, als er in het weekend evenementen zijn, zowel zaterdag- als zondagochtend even de markt en de binnenstad schoonvegen. Natuurlijk begrijp ik dat in een tijd van bezuinigingen op de centen moet worden gelet, maar een historische gore binnenstad nodigt niet uit om als bezoeker van onze stad nog eens terug te komen. 

Ook andere fracties in de raad hebben hier al vaker iets over gezegd. Het wordt tijd dat het college en de coalitiepartijen inzien, dat dit echt niet kan. Zo kun je onze gasten in Delft niet verwelkomen.

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman