2012-07-04-101 (800x526)Stadsbelangen Delft vindt niet dat de gemeente Delft en vooral de inwoners van onze stad de dupe kunnen worden van het gevoerde financiële beleid van Vestia in de afgelopen jaren. Dat leidt tot onderstaande vragen.



Aan het college van Burgemeester en Wethouders

Delft, 4 juli 2012

Betreft : gang van zaken rond woningcorporatie Vestia

Geacht college,

Woningcorporatie Vestia heeft recentelijk laten weten om geplande projecten ter waarde van 1,1 miljard euro te schrappen. Vestia is in grote financiële problemen gekomen. Volgens berichten uit de pers (bron AD, dd. 4 juli 2012) zouden deze problemen mede het gevolg zijn van het ‘schromelijk’  falen van de Raad van Commissarissen van Vestia.

Wij hebben begrepen dat de beslissing van Vestia, om projecten te schrappen, ook consequenties heeft voor woningbouwprojecten in onze stad, waaronder de herstructurering in de Bomenwijk. De huidige bouwwerkzaamheden in deze wijk zouden worden stil gelegd dan wel gaan voorlopig niet door. Daarnaast zou ook geplande en noodzakelijke achterstallige onderhoud aan woningen, bijvoorbeeld in de Javastraat, geschrapt zijn.

Stadsbelangen Delft vindt niet dat de gemeente Delft en vooral de inwoners van onze stad de dupe kunnen worden van het gevoerde financiële beleid van Vestia in de afgelopen jaren. Dat leidt tot onderstaande vragen.

– Bent u bereid om in contact te treden met Vestia om duidelijkheid te krijgen over de consequenties die de beslissing van Vestia heeft voor onze stad? Zo nee, waarom niet?

– Welke mogelijkheden ziet het college om invloed uit te oefenen op Vestia om de nadelige consequenties voor onze stad zo veel mogelijk te beperken?

Wij zien de beantwoording op onze vragen met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groeten,
fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman