1simoneDe komende weken staan weer in het teken van de verkiezing van de bekendste Delftenaar. Vorig jaar kwam commissielid/niet raadslid Simone van Dijk binnen op de 24e plaats in de top honderd van bekende Delftenaren.

Delft op Zondag vroeg Simone om een reactie, die afgelopen zondag in de krant werd gepubliceerd. Haar reactie:

Simone van Dijk van Stadsbelangen vindt het zelfs een eer dat ze vorig jaar, op de vierentwintigste plaats, de lijst van bekende Delftenaren binnenstormde. “Zeker gezien het feit dat ik pas zes jaar in Delft woon.”

Van Dijk kwam afgelopen gemeenteraadsverkiezingen drie voorkeursstemmen tekort om in de Gemeenteraad te belanden, maar doet nu wel commissiewerk. “Dat bevalt me goed, ik heb mijn draai er helemaal in gevonden.”

Ze zal dit jaar geen moeite doen om haar positie van vorig jaar te verbeteren. “Het gaat mij er namelijk vooral om dat de mensen weten wat ik doe, in plaats van wie ik ben. Vorig jaar heb ik ook geen hulptroepen ingeschakeld om op de lijst terecht te komen. Het is natuurlijk wel leuk als het eenmaal gebeurt, want het is toch een soort van erkenning.”

Als het aan Van Dijk ligt, is het dit jaar iemand die misschien wat minder in de picture staat, die de verkiezing wint. “Want het gaat er naar mijn mening eigenlijk niet om of je bekend bent of niet, maar of je iets voor de stad Delft doet.”

Stadsbelangen Delft
Simone van Dijk