In de laatste raadsvergadering van dit jaar heeft de gemeenteraad, met een meerderheid van stemmen, het Warmteplan aangenomen. Dit plan moet ervoor zorgen dat Delft uiterlijk in 2050 van het gas af is.

De gemeente Delft wil met het Warmteplan, vóór 2030 een wijkuitvoeringsplan maken om te kijken welke wijken het meest kansrijk zijn om van het gas af te halen.

Maar wat betekend dit voor de Delftenaren? Wat gaat dit onze inwoners kosten?

Hart voor Delft is kritisch en vroeg al eens eerder , in de aanloop naar dit Warmteplan, aan wethouder Brandligt (GroenLinks) wat dit in financiële zin voor gevolgen heeft voor de Delftenaren. Hierop gaf hij aan dit niet te weten. Weer zo’n groot en ingrijpend plan dus, zonder dat we weten wat het ons gaat kosten.

Hart voor Delft heeft in ieder geval aangegeven goed op de kostenontwikkeling te letten, want dit soort grote projecten moeten realistisch en financieel haalbaar zijn, zowel voor de gemeente als voor alle inwoners.

Ook ons raadslid Coby de Koning heeft zo haar bedenkingen. Zij zet met name vraagtekens bij in hoeverre de Delftenaren bij dit plan zijn betrokken: “Er is een groot aantal mensen dat nog niet weet wat het warmteplan of een project als WarmtelinQ precies inhoudt. Dat geeft toch nog wel het een en ander aan problemen. Hierdoor kunnen veel inwoners niet goed bepalen of ze voor of tegen zijn.”

Lees verder het artikel in Delft op Zondag: https://www.delftopzondag.nl/nieuws/algemeen/95566/warmteplan-2021-krijgt-groen-licht

Bron: Delft op Zondag.