Tijd voor lokaal!

4GroepNog enkele dagen te gaan en dan zal de kiezer uitmaken wie de komende vier jaar deel uit mag maken van het stadsbestuur. Volgens het artikel in het Algemeen Dagblad van
26 februari jl. zijn de PvdA en D66 er al uit. Nog voordat de kiezer heeft gesproken, maakt de arrogantie zich al meester van deze partijen. 

De verkiezingstruc van Wouter Bos om in een wanhoopspoging te redden wat er te redden valt en het kabinet te laten vallen vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen evenals de populariteit van Alexander Pechtold, makkelijk scorend in de landelijke oppositie, zijn kennelijk de redenen voor de Delftse PvdA en D66 op de kiezer bij voorbaat al uit te schakelen. Afgaande op het artikel in het AD is een stem op D66 dus een stem op de PvdA en andersom. 

De gemeenteraadsverkiezingen gaan al jaren niet meer over de gemeenten zelf, maar worden simpel beïnvloed door de landelijke politici, die dagelijks op televisie te zien zijn met hun landelijke thema’s. Want zou het over Delft gaan, dan zou dagelijks op TV te zien zijn geweest hoe oncollegiaal dit college en de coalitie bestaande uit PvdA,
Groen Links, VVD en STIP zich de afgelopen jaren hebben gemanifesteerd. Een collegeploeg die als los zand aan elkaar hing en alleen maar uit was op ‘de eigen IK.’ Zichtbare arrogantie en onderlinge irritaties en geen vermogen om daadkrachtig op te treden.

Het wordt hoog tijd dat Delft een ander bestuur krijgt. Het wordt hoog tijd dat de arrogantie wordt afgestraft door de kiezer. Als je bij voorbaat de kiezer al niet serieus neemt, waarom zou een kiezer dan nog moeten gaan stemmen?

Stadsbelangen neemt de kiezer wel serieus en zal de wens van de kiezer respecteren. Niet door vooraf, zoals de PvdA en D66, de kiezer het idee te geven, dat het niet uitmaakt wat de kiezer stemt. Dat belooft weinig goeds als deze partijen straks aan de macht zouden komen. Het antwoord is simpel: ‘het wordt tijd voor lokaal in onze stad.’ Tenminste als de kiezer dat wil.

Stadsbelangen delft
Aad Meuleman


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *