Deze week stond in het Algemeen Dagblad een artikel over jongeren die vroegtijdig van school gaan. Dat blijkt uit onderzoek van de Rekenkamer. Deze signalen zijn al langer bekend bij Stadsbelangen Delft.

Een aantal jongeren uit Delft zit al langer thuis, terwijl ze nog gewoon op hun school staan ingeschreven. Wethouder Hekker (D66) ontkende dat dit in Delft het geval was. Wij denken dat zij niet goed is geïnformeerd of zij weet het gewoon niet. Ik antwoordde de wethouder: ‘Ik hoor wat u zegt, maar ik weet dat het niet waar is.’

Wij weten dat jongeren, die problemen op school hebben vaak eindigen bij de praktijkschool zonder dat het echte probleem wordt opgelost. Wij willen dat dit wordt uitgezocht en opgelost. Wij hebben dit ook kenbaar gemaakt.

Kortom we moeten nadenken over een oplossing. Het is te hopen dat de wethouder naar aanleiding van het artikel wakker wordt. Of zij weet werkelijk niet waar het over gaat of zij neemt de raad niet serieus. In beide gevallen zou de wethouder zich moeten afvragen of zij dan wel de wethouder is op de juiste plaats.

Stadsbelangen Delft
Bram Stoop