Op 11 januari 2018 schreef Őzcan Akyol een column in het AD. Hierin beschreef hij onder verwijzing naar de toekomstige gemeenteraadsverkiezingen over het gedrag van landelijke politici, die straks de lokale gemeenteraadsverkiezingen gebruiken voor eigen gewin. Zij hebben niets te zoeken in steden tijdens gemeenteraadsverkiezingen.

Mochten de landelijke Bobo’s onze stad bezoeken, dan zullen wij hen daarop persoonlijk aanspreken.  Pechtold, Buma, Rutte, Klaver of welke landelijke Bobo dan ook hebben helemaal niets met Delft. Blijf dan vooral weg, is ons advies. ‘Misleiding pur sang’,  noemt Őzcan dat en terecht! Gemeenteraadsverkiezingen gaan in onze stad over Delft en nergens anders over.

Őzcan stelt ook de rol van de media aan de orde. Onderstaand enkele citaten uit de column van Őzcan en de link naar zijn column.

Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

(citaten uit column Őzcan Akyol, bron AD dd. 11 januari 2018)

Het is al erg genoeg dat lokale verkiezingen over het algemeen worden gekaapt door landelijke politici, die de facto helemaal niets hebben te maken met regionale sores. We zullen straks zien dat Pechtold, Buma en Wilders kriskras door het land gaan lopen flyeren, in de hoop dat de lokale afdeling daar de vruchten van plukt. Misleiding pur sang.’ Maar veel erger is het dat de mensen die zich sinds jaar en dag voor het beleid van hun gemeente inzetten, overschreeuwd zullen worden door paradijsvogels….’     

Voor de volledige column (bron AD 11 januari 2018) zie onderstaande link: https://www.ad.nl/binnenland/wat-moet-nederland-met-amsterdamse-plannen-van-sylvana-simons~a7c5ff74/