Waarom makkelijk als het moeilijk kan?

Terwijl de grote meerderheid van de Delftse politieke partijen nog steeds zwijgt, suddert de zaak van Sjoerd S nog voort. Stadsbelangen Delft volgt deze zaak vanaf het begin zeer nauw en heeft diverse keren schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld over deze ernstige fraudezaak.

Stadsbelangen Delft heeft besloten om de rechtszaak van Sjoerd S. af te wachten en het nu vooral aan de juristen en de rechter over te laten. Dat Sjoerd S. voor de rechter komt is duidelijk en als hij schuldig wordt bevonden, dan komen we er wellicht op terug maar dan op politiek niveau.

Voor Stadsbelangen Delft wordt de zaak steeds ingewikkelder omdat, zoals in het AD Delft staat, de advocaat van één van de slachtoffers duidelijkheid wil van de gemeente over wanneer exact de samenwerking met Sjoerd S. werd opgezegd. Aan onze fractie gaf het college een ander antwoord naar aanleiding van onze schriftelijke vragen dan aan de advocaat van één van de slachtoffers. Wij gaan ervan uit dat de antwoorden van het college aan onze fractie kloppen, want anders wordt het wel een heel vreemd en onacceptabel verhaal.

Stadsbelangen Delft heeft ook geprobeerd om deze zaak openbaar te bespreken, maar het college heeft op dit dossier tot onze verbazing geheimhouding opgelegd. Dat neemt niet weg dat deze geheimhouding niet voor eeuwig opgelegd kan worden. Uiteindelijk komt de informatie die nodig is om deze zaak goed te kunnen bespreken vanzelf. Al is het via een omweg. Maar daar staat Delft om bekend, want waarom zou je het makkelijk doen als het ook moeilijk kan.

Wordt vervolgd!

Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

2 reacties

  1. Wekt bij mij geen verbazing op! Ik ga er vanuit dat de gemeente steken heeft laten vallen en bang is voor claims. Erg transparant zullen ze daarom dan ook niet zijn. Smerig politiek handelen over de ruggen van sociaal zwakkeren. Goede zaak dat jullie dit scherp blijven volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *