Sportpark Delfia verdwijnt

delfia-kantineDe gemeenteraad heeft bij meerderheid ingestemd met het voorstel van het college om het sportpark Delfia in de Buitenhof op te heffen. Een onbegrijpelijke beslissing van raadsleden die helemaal niets hebben met de historie van deze club en er ook niets vanaf weten.

Het verdwijnen van dit sportpark maakte onderdeel uit van het rapport toekomstbestendige sport. Uit dit rapport bleek, dat Delft een gebrek heeft aan sportcapaciteit en gemiddeld per inwoner ook weinig uitgeeft aan sport in vergelijking met andere gemeenten. Hoe toekomst bestendig is sport dan in onze stad? Stadsbelangen Delft zal daar bij de begrotingsbehandeling op terugkomen.

In ieder geval vinden wij het een gemiste kans om nu afscheid te nemen van het sportpark Delfia. Als er een gebrek is aan capaciteit, dan moet je een sportpark niet opheffen, maar juist bezien hoe je een dergelijk terrein optimaal kunt benutten voor sport en wellicht andere activiteiten. Juist in een wijk als de Buitenhof.

Vandaar dat wij samen met Onafhankelijk Delft een motie indienden voor behoud van dit sportpark. Dat mag ook verwacht worden van echte lokale partijen die hun stad en historie als geen ander kennen. Onze motie werd niet aangenomen. Een dom besluit van de gemeenteraad.

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *