Sporten verbindt en is gezond!

Sport en bewegen staan bij Hart voor Delft hoog in het vaandel. Hart voor Delft is voor samenwerking tussen de gemeente Delft en de sportverenigingen, die Delft binnen haar grenzen heeft. Ook de Sportraad in Delft, die veel sportclubs vertegenwoordigt, dragen wij een warm hart toe.

Men heeft in de politiek de mond vol over samenwerken, maar Hart voor Delft heeft het ook graag over elkaar aanvullen. Zeker als het om sport en bewegen gaat. Sporten en bewegen is zowel voor jong en oud goed en moet vooral gestimuleerd worden. Er zijn ook veel gewaardeerde vrijwilligers betrokken bij het sportgebeuren in Delft en Hart voor Delft vindt dat we deze mensen dan moeten koesteren.

Delft heeft ook een aantal sportscholen waarvan een aantal door Delftenaren wordt gerund. Hart voor Delft vindt dat ook hier de samenwerking mee gezocht moet gaan worden. Dat zou de vorige wethouder oppakken. Fractievoorzitter Bram Stoop kreeg een aantal jaren geleden deze toezegging van oud-wethouder de Prez (PvdA).

Ondanks de toezegging van aantal jaren geleden van genoemde oud- wethouder, vinden wij dat er veel te weinig gebeurt om deze sportscholen bij het sportgebeuren in onze stad te betrekken. Zeker ook gezien hun kennis over sport en bewegen. We hebben het niet alleen over sportscholen, maar ook over boksen, taekwondo en andere sporten. Voor vele jongeren en ouderen vaak onbekend terrein, maar waar op een professionele wijze mensen begeleid worden tijdens het sporten. Bij de meeste sportscholen is er zelfs een fysio praktijk en zijn er programma’s om overgewicht tegen te gaan en ook sociale weerbaarheidstraining mogelijk voor jong en oud.

Erwin Stoelinga, voorzitter van ons bestuur, en Bram Stoop, fractievoorzitter en lijsttrekker, trekken er regelmatig samen op uit om diverse instanties te bezoeken. Dit keer waren zij bij The Fitnessclub Delft aan de Schieweg 89 A. Deze fitnessclub wordt gerund door Michiel Wiegman, die dit samen met zijn team doet vanuit bevlogenheid voor de Delftenaren. Michiel bedient zowel jong als oud in de leeftijdscategorie van jong tot 90 jaar. Bij binnenkomst zie je direct dat ook de koffietafel bezet is en de sportschool, naast sporten en bewegen, als een sociaal gebeuren gezien wordt. Dit is waar de politiek zich meer bewust van moet gaan worden.

We hebben een rondleiding gehad en van Michiel gehoord wat de mogelijkheden zijn. Daarbij geeft hij ook aan dat hij niet alle doelgroepen kan bedienen. Wel is het zo dat, zoals waarmee we ons verhaal begonnen, we elkaar met hulp van sportscholen elkaar prima kunnen aanvullen. Dat gebeurt in Delft nog veel te weinig. We weten dat sport en bewegen verbindt. Bovendien is het vooral gezond! Laten we de verbinding met sportscholen in onze stad dan ook mogelijk gaan maken voor onze Delftenaren.

Hart voor Delft zal in ons Verkiezingsprogramma over het onderwerp sport en bewegen uitgebreid op terugkomen.

Bram Stoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.