Screenshot uit verder geheime toekenningsbrief van bedrag aan Delft

Vraag: Ik lees in de Programma Begroting 2021-2024 dat Delft €99.385.000 voor de Eneco aandelen op de rekening gestort heeft gekregen. Is dit het definitieve eindbedrag? of zijn er mogelijk nog resterende claims van koper Mitsubishi mogelijk?

Brandligt: Zoals staat aangegeven in de stukken die bij de raadsvergadering van 30-01-2020 (zie bijlage op blz 41 van 264) loopt er nog een REMU claim tegen Eneco. Mochten zij in het gelijk worden gesteld, dan zou dat voor Delft een te betalen bedrag zijn van € 7.2 miljoen. De kans dat REMU in het gelijk wordt gesteld bij het hoger beroep, wordt erg klein ingeschat. In een eerdere procedure heeft de rechter de claim “glad” afgewezen.

Vraag: Kan ik de definitieve toekenningsbrief ontvangen?

Brandligt: Deze toekenningsbrief is geheim. Wel hebben een screenshot gemaakt vanuit het document dat het bedrag laat zien dat de gemeente heeft ontvangen (zie bijlage). Mocht je de hele toekenningsbrief willen inzien, dan kunnen we een inzagemoment regelen met de griffie.

Antwoorden van GroenLinks wethouder Stephan Brandligt , Financiën

_________________________________________________________________________________________________________

In de Programma Begroting 2021 – 2024 staat niets over deze Utrechtse REMU claim van 295 miljoen op de opbrengst van 4,1 miljard van de verkoop van Eneco. In de eerste rechtzaak heeft REMU verloren.

Het risico van een negatief Hoger Beroep kan dan wel klein ingeschat worden door juristen. Maar dat neemt niet weg dat het dan maar verzwegen moet worden voor de gemeenteraad. Dat is was de les uit het spoorzone en het Harnashpolder debacle.

Groep Stoelinga / Hart voor Delft / JP

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download