ledenbijeenkomstNa de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart jl. heeft onze politieke groepering op 11 juni jl. een informele ledenavond georganiseerd in de Watertoren. Doel van deze avond was om elkaar te ontmoeten en met het bestuur en fractie van gedachten te wisselen over onze stad en de toekomst van de partij.

Een goed bezochte avond, waarbij de aanwezigen diverse onderwerpen kenbaar konden maken. Het programma van deze avond werd opgeluisterd door de Delftse dichter/zanger Hans Steenks. Op een bijzondere wijze vertelde en zong hij over diverse wijken en straten in onze stad. Zie ook onderstaande link.

http://www.deweekkrant.nl/files/pdfarchief/DP1/20140604/DP1_DP1-31_140604_1.pdf

Ook Tante Hof kwam langs. In haar conference sprak zij over de participatiesamenleving. Vroeger deed zij als padvindster al mee aan ‘het heitje voor een karweitje’. Participatiesamenleving zag zij vooral als een mooi scrabble woord. (3x de woordwaarde). Ook dat de gemeenteraad het hele jaar door allerlei recessen heeft en vergaderingen van commissies kennelijk alleen geregeld kunnen worden als de thuissituatie van raadsleden dat toelaat. Cynisch was zij over ideeën om binnen 20 jaar een rechtstreekse tramverbinding met Rotterdam Airport te realiseren. Voorlopig is Delft niet eens in staat om tramlijn 19 over de Sint Sebastiaansbrug te krijgen.

Al met al een geslaagde avond. Bestuur en fractie pakken de aangebrachte onderwerpen op om verder uit te werken. Na de zomer zal een volgende avond worden georganiseerd.

Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman