Rekening voor Provincie

De heer Pechtold van D66 heeft Nederland laten weten, dat de Provincies te veel geld in kas hebben. Bijzonder dat hij daar nu pas mee komt, maar beter laat dan nooit. Binnenkort worden de Provinciale Staten verkiezingen gehouden en onze gemeente moet hiervoor de nodige onkosten maken. Verkiezingsborden plaatsen, inrichten stemlokalen, vergoedingen bezetting stembureaus etc.

De vraag is of de gemeente Delft, lees onze inwoners, deze kosten wel voor haar rekening moet nemen. Zeker gezien onze huidige financiële situatie. Stadsbelangen Delft zal in de commissie EFB van as. donderdag aan de portefeuillehouder vragen of hij bereid is om de kosten voor de Provinciale Staten Verkiezingen in rekening te brengen bij de Provincie.

Daarnaast zou de Provincie best wat meer ‘over de brug’ kunnen komen als het gaat om de extra kosten voor de Sint Sebastiaansbrug. Het was immers de Provincie die zo graag een Tafelbrug wilde? En zo lijkt er ook nog wel wat geld te halen ter compensatie van de Spoortunnel. Een mooie opdracht aan het college!

Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

 

Een reactie

  1. Daar ben ik het helemaal mee eens. Laat de provincie maar mee betalen. Zeker nu bekend geworden is dat ze zoveel geld hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.