Nattigheid in kwestie Sjoerd S.?

Een positieve ontwikkeling binnen deze collegeperiode is wel de snelle beantwoording van schriftelijk gestelde vragen. Of moeten we ‘was’ zeggen. Op 27 februari 2019 hebben wij het college gevraagd ons het afschrift te doen toekomen van de brief die de advocaat van een slachtoffer van Sjoerd S. naar het college stuurde en waarin de gemeente Delft verantwoordelijk wordt gesteld. Ook wilde wij het antwoord van het college op deze brief ontvangen. Zie onderstaande link.
http://www.stadsbelangendelft.nl/?p=9962

Het college heeft na een maand nog steeds geen reactie gegeven op onze eenvoudige vraag. Is het toeval dat het college nog niet heeft gereageerd op onze vragen of voelt het college nattigheid? Zit het college met deze kwestie in haar maag, omdat het standpunt werd ingenomen, dat de gemeente geen partij was in de kwestie Sjoerd S.?
Onze fractie sluit niet uit dat het slachtoffer in deze kwestie weleens in het gelijk kan worden gesteld. Het is niet voor niets dat onze fractie al vanaf augustus 2018 het college hierover heeft bevraagd. Zie onderstaande links:

http://www.stadsbelangendelft.nl/?p=10004

http://www.stadsbelangendelft.nl/?p=9433
http://www.stadsbelangendelft.nl/?p=9435
http://www.stadsbelangendelft.nl/?p=9427

Waarom blijft het college nu stil naar aanleiding van onze vraag op 27 februari 2019? Onze fractie hoopt dan ook, dat het niet tot een gang naar de rechter komt, maar dat het college alsnog haar verantwoordelijkheid neemt. Wij menen: excuses en een ruimhartige compensatie aan het slachtoffer en andere gedupeerden.

Bij het nemen van verantwoordelijkheid hoort, wat ons betreft ook het aftreden van de verantwoordelijke wethouders die betrokken zijn bij deze kwestie. Bij onze eerdere vragen deed het college net of de gemeente niets te verwijten viel bij deze kwestie. Mocht het college het toch liever aan de rechter over laten en de rechter het slachtoffer in het gelijk stellen dan lijkt ons dat het opstappen van alle wethouders niet valt uit te sluiten.

Nu eerst maar afwachten wanneer onze fractie een antwoord van het college krijgt.

Fractie Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *