Kennismaken met Jan Peter de Wit

De komende weken wil het bestuur van Hart voor Delft de eerste tien kandidaten van onze kandidatenlijst in willekeurige volgorde aan u voorstellen. De definitieve kandidatenlijst wordt later deze maand gepubliceerd.
Bestuur Hart voor Delft

Je moet je afvragen of je nog kennis moet maken met iemand die al bijna 24 jaar raadslid is en nestor is van de Delftse gemeenteraad. Het langst zittende raadslid!

Een man die zegt wat hij vindt en in tegenstelling tot wat diverse andere raadsfracties van hem denken juist positief is ingesteld. Maar wel kritisch. Waar anderen voornamelijk maar ‘ja-knikken’ richting de plannen van het college, legt hij vaak de vinger op de zere plek door het maken van heldere analyses. Dat werd in de raad niet altijd op prijs gesteld. Hij geeft altijd zijn mening, recht voor zijn raap en spreekt de taal van de gewone man en vrouw in onze stad. Bij kritiek horen ook oplossingen en dat is precies wat Jan Peter in al die jaren heeft gedaan. Hoe het beter kan en moet en wat alternatieven zijn.

Op de vraag die in het verleden aan hem werd gesteld of hij vindt dat hij altijd gelijk heeft, antwoordde Jan Peter: Nee, natuurlijk niet. Dat zou ook wel erg arrogant zijn. Maar in het uitwisselen van argumenten zit wel juist de kracht van een goed besluit. Nu zie je steeds meer dat de rechter eraan te pas moet komen. Dat is een teken dat de politiek gefaald heeft.

Hij vindt dat je in de politiek tegen je verlies moet kunnen. Als je dat niet kan, moet je niet in de politiek gaan, want dan schaadt het je gezondheid. Je moet er ook lol in blijven houden en proberen lachend de boel op de hak te nemen. En daarna vrolijk een biertje drinken met iedereen. Dat moet kunnen.

Voor de komende raadsperiode heeft Jan Peter aangegeven de voorkeur te hebben voor een lagere plek op de kandidatenlijst, maar dit betekent niet dat hij niet meer actief zal zijn voor Hart voor Delft. 24 jaar raadslid heeft hem heel veel energie gekost, naast zijn normale baan. Hij vindt het belangrijk dat, nu zich nieuwe kandidaten zich hebben aangemeld, Hart voor Delft ook in de toekomst moet blijven voortbestaan. Daarom is het belangrijk deze nieuwe mensen een kans te geven. Maar ook belangrijk dat het machtsblok van PvdA, Groen Links, D66 en STIP na 24 jaar eindelijk eens doorbroken wordt en Hart voor Delft als dé lokale Stadspartij deelneemt aan het nieuwe college. Dat verdient Delft!

Jan Peter de Wit, kandidaat 9
Hart voor Delft

 

Een reactie

  1. Jan Peter de Wit is een steengoed raadslid. Ik heb genoten van zijn scherpe analyses en zijn felle aanpak van misstanden, mismanagement, onrecht en geldverkwisting door de gemeente Delft. Iedere gemeente heeft dergelijke personen nodig om de democratie te verdedigen tegen opportunistische baantjesjagers, zakkenvullers en dienaren van andere belangen dan die van de bestaande bevolking van Delft. Ik heb ook genoten van het samenspel van JP met Martin Stoelinga. Alhoewel ik het niet altijd helemaal eens was met JP en Martin ben ik overwegend zeer tevreden over de manier waarop zij gefunctioneerd hebben. De Gondelaffaire zal niet vergeten worden. Het was knap hoe JP en Martin de aanvallen tegen hun partij(en) afsloegen (op de ‘kaping’ van OD na). Ik ben het eens met JP dat de hegemonie het huidige machtsblok doorbroken zou moeten worden.
    JP, neem a.j.b. pas afscheid van de gemeenteraad als jij er van overtuigd bent dat een andere kandidaat de capaciteiten en energie heeft om jouw unieke rol over te nemen. En als HvD heel groot wordt mag je wat mij betreft als wethouder gaan proberen om goede dingen voor de bevolking te doen. Verder wens ik je heel veel succes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *