Het woord is aan de kiezer!

Voor de laatste maal schrijf ik als nu nog fractievoorzitter een bericht op de website van Stadsbelangen Delft. Na 21 maart 2018 is het aan de hopelijk grote nieuwe fractie van Stadsbelangen Delft om contacten te onderhouden met onze inwoners en onze ondernemers over de lokale politiek.

Een vernieuwde fractie onder aanvoering van lijsttrekker Bram Stoop. Allemaal mensen die één ding gemeen hebben met elkaar, namelijk: Het beste voor Delft! Het wordt tijd voor een echte stadspartij in het nieuwe college. Die ambitie heeft Stadsbelangen Delft altijd al gehad en nu nog steeds.

En met een uitstekende wethouder kandidaat in de persoon van Fred Kloezeman. Stadsbelangen Delft heeft bewust deze kandidaat vooraf bekend gemaakt. Geen geheimen hierover en transparant. Zie onderstaande link:

Delft: Interview Fred Kloezeman

Alleen de VVD deed hetzelfde, maar de andere partijen hielden stijf hun mond dicht. De kiezer weet dus niet wie straks hun eventuele bestuurder gaat worden. Een slechte zaak.

De verkiezingscampagne loopt bijna ten einde. Vanaf de zijlijn zag ik weer allerlei debatten die werden georganiseerd en o wat zijn we goed in het bedenken van stellingen, waar iedereen weer zijn of haar plasje over kon doen. Best leuk om te doen, maar vervolgens horen we 4 jaar lang niets meer van de organisatoren van deze debatten.

Al vaker heb ik in het verleden deze organisaties opgeroepen om dergelijke debatten elk jaar te organiseren. Dan kunnen partijen geconfronteerd worden met wat zij voor de verkiezingen riepen en wat daarvan terecht is gekomen. D66 maakt het helemaal te gek, met goed onderwijs, goed wonen en goed klimaat en dat zij het voor elkaar krijgen. Allemaal open deuren, want ik kan niemand bedenken, ook geen andere partij, die daar op tegen is of dat niet wil.

Feit is dat D66, Groen Links, STIP en de PvdA jarenlang de dienst uitmaakten in onze stad en Delft op de rand van een faillissement brachten. Zo goed kregen zij het dus niet voor elkaar. Dat moet de kiezer toch aan het denken zetten. Ja het gaat beter gelukkig, maar dat is zeker niet hun verdiensten. Dat de economie weer groeit is niet aan deze partijen te danken. Bovendien heeft Delft nog een torenhoge schuld mede dankzij deze partijen.

Maar links of rechts om blijft het uiteindelijk aan de kiezer om op 21 maart 2018 te bepalen wie men wel of niet het vertrouwen geeft. De enige peiling die telt en niet anders!

Ook de nieuwe fractie zal zich constructief en kritisch gaan opstellen in de nieuwe periode. Zaken bespreekbaar maken, vooral luisteren naar onze inwoners en ondernemers en samen met oplossingen komen voor onze mooie stad. En zeker deze belangen in commissies en gemeenteraad vertegenwoordigen. Door niet te verschijnen in commissies en raad en alleen maar daarbuiten van alles te roepen, bereik je niets.

Bereidheid om naar elkaar in commissies en raad te luisteren en samen te werken, dan bereik je iets. De nieuwe ploeg van Stadsbelangen Delft is er klaar voor. Daarvan ben ik overtuigd en als ik alle signalen om mij heen hoor gelukkig ook veel mensen. Een stem op Stadsbelangen Delft, lijst 9 is dan ook: Het beste voor Delft!

Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *