Gemeente weinig oplossingsgericht

Dansschool_Wesseling(0)Het lijkt erop dat het onderwerp ´nieuwe locatie voor Dansschool Wesseling´ in de politieke arena van Delft behoorlijk is doodgebloed. In ieder geval niet wat de fractie Stadsbelangen Delft betreft. De Dansschool van de familie Wesseling is al sinds 1939 een begrip in Delft. Veel van onze (groot)ouders hebben in deze Delftse dansschool danslessen gevolgd en/of hun partner leren kennen. Zelfs onze Tante Hof heeft daar mooie herinneringen aan overgehouden. Met zo’n 800 leerlingen per seizoen mag Dansschool Wesseling zich bij de grootste dansscholen van Nederland voegen. Het is daarom extra zuur dat deze Delftse ondernemer op dit moment nog steeds met zijn dansschool een zwervend bestaan in onze stad moet leiden om zijn hoofd boven water te houden. Omdat al geruime tijd bekend was dat het gebied rondom de Houttuinen compleet op de schop zou gaan, gingen de gevestigde partijen om de tafel met de Gemeente Delft om tot een alternatief te komen.

In 2009 moest Dansschool Wesseling uiteindelijk toch de locatie aan de Houttuinen verlaten vanwege de komst van de Spoortunnel en Stadskantoor. En even leek het erop dat er voor Dansschool Wesseling de juiste locatie was gevonden in het Techniekmuseum aan de Ezelsveldlaan. Het was voor zowel de Gemeente als de ondernemer de mooiste en meest voor de handliggende optie voor het ontwikkelen van de dansschool, zalencentrum en brasserie binnen dit (uitgaans)gebied. Niet wetende dat de ondernemer Wesseling vervolgens zo’n 7 jaar verwikkeld raakte in allerlei procedures. Omwonende van dit zogenaamde ‘stiltegebied’, maakte bezwaar tegen de komst van de Dansschool met als gevolg dat de Rechtbank alle vergunningen vernietigde en de bezwaarmakers in het gelijk stelde. De Gemeente Delft ging niet in hoger beroep en daarmee waren de plannen voor een dansschool in het voormalige Techniekmuseum van tafel.

En tot op de dag van vandaag is Dansschool Wesseling nog steeds verspreid over twee locaties, te weten Delft en Rijswijk. Het artikel in de Delft op Zondag van 27 april jl. heeft bij onze fractie wederom de tenen doen omkrullen. Naast het feit dat deze Delftse ondernemer noodgedwongen van de Houttuinen moest vertrekken, heeft diezelfde ondernemer mede door toedoen van de Gemeente Delft ook nog eens financiële schade daarvan ondervonden. De heer Wesseling voelt zich door de Gemeente Delft behoorlijk in de steek gelaten. De financiële schade van de dansschool is voornamelijk te wijten aan de langlopende procedures met betrekking tot de locatie aan de Ezelsveldlaan en het schrappen van cursussen uit het programma. Daarnaast heeft de ondernemer personeel moeten ontslaan.

De panden die de Gemeente Delft heeft aangeboden, bleken stuk voor stuk ongeschikt om als dansschool in te richten. Echter Dansschool Wesseling heeft nu een nieuwe locatie op het oog dat welk geschikt is, namelijk het voormalige pand van Naaktgeboren aan de Buitenwatersloot. En opnieuw dreigen omwonenden weer roet in het eten te gooien. De Gemeente reageert vervolgens weer zoals gebruikelijk. De ontwikkelingen op deze locatie moeten voldoen aan de wet- en regelgeving omtrent geluid en milieu.

Wij begrijpen dat de Gemeente Delft gebonden is aan wet- en regelgeving, maar de reactie van de gemeente is verre van oplossingsgericht. Gezien het verleden van dit dossier, vindt Stadsbelangen Delft het betreurenswaardig dat de Gemeente Delft deze ondernemer zo laat hangen en wurgen.

Om meer steun te krijgen voor de nieuwe locatie en vooral… medewerking te verkrijgen bij de benodigde vergunningen is men recent een online petitie gestart: www.dansschool-wesseling.nl/petitie

Tevens doet de heer Wesseling opnieuw een beroep op de politiek. Er zitten inmiddels veel nieuwe raadsleden in de Delftse politiek, die hoogstwaarschijnlijk niet eens bekend zijn met de voorgeschiedenis van Dansschool Wesseling. Stadsbelangen Delft wil in deze kwestie haar nek uitsteken voor deze ondernemer. Daarom zullen wij, zodra het nieuwe college is aangetreden, deze kwestie aan de orde stellen in de gemeenteraad..

Stadsbelangen Delft is van mening dat Dansschool Wesseling een meerwaarde is voor onze stad en wij zullen doen wat in onze mogelijkheid ligt om deze succesvolle Delftse ondernemer te behouden in en voor onze stad.

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman/Bram Stoop

2 reacties

  1. Wat zou het mooi zijn als het huidige station Delft een multifuctioneel uitgaanscentrum wordt met dansschool Wesseling als stralend middelpunt in het hart van de stad, ipv weggestopt aan de Buitenwatersloot. Wesseling vlakbij nieuwe gemeentehuis (trouwlocatie), vlakbij de VAK. Logisch toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *