Gasthuislaan geteisterd door sluipverkeer als gevolg van afgesloten Kruithuisbrug richting Pijnacker

Gasthuislaan zaterdag met doorlopende file van sluipverkeer.

De Kruithuisbrug in Delft krijgt een nieuwe toplaag. Tijdens de werkzaamheden is de brug in één rijrichting afgesloten voor verkeer.

In de weekenden van 8 tot en met 11 mei en 15 tot en met 18 mei wordt gewerkt aan de Kruithuisbrug in Delft. Tijdens deze werkzaamheden wordt de toplaag van de brug vervangen. Hierbij zal de weg in één rijrichting afgesloten zijn voor verkeer. Bron N470: werkzaamheden Kruithuisbrug

Bewoonster Sonja Sint werd dit weekend weer eens onaangenaam verrast door de enorme stroom auto’s over de Gasthuislaan.

Op haar twitter schrijft @SintSonja :

Wethouder belooft een “ kort lijntje” voor communicatie. Vandaag enorm veel verkeer. Wat blijkt: AL HET VERKEER VAN DE KRUITHUISWEG WORDT LANGS DE GASTHUISLAAN GELEID. Maar een mailtje met 2 zinnetjes om de bewoners te waarschuwen is teveel moeite voor deze ambtenaar. @Mar10aH

Ach en deze hele file wordt willens en wetens langs de gasthuislaan gestuurd. Maar geen woord van info aan de bewoners van de ambtenaren van deze wethouder. Laat bewoners maar gewoon barsten is het credo. @Mar10aH#raad015@nauman

Voorhofdreef zaterdag 9 mei 2020

Op de Voorhofdreef begon de file al. Auto rijden via de Westlandseweg, Gasthuislaan, Koepoortbrug en Oostsingel weer richting A13.

Bewoner Hans de Lange schrijft :

ah, is dat de oorzaak van die indrukwekkende stroom proleten, patjepeeërs en penoze die al de hele dag in carnavaleske optocht over de Oranje Plantage trekt? Bijzonder. Zijn allemaal met dringende noodzaak op weg in hun 4-wielig blik. Helden van de intelligente lock down!
Kan het directe communicatielijntje ook melden waarom de bussen nu nog niet over het nieuwe brugje rijden? (en geen coronasmoes aub). Wanneer zijn we eindelijk verlost van deze ellende?
Goed weekend allen! Groet, Hans

D66 wethouder Martina Huijsmans en haar Omgevingsmanager Francis Nauman vinden het allemaal prima dat de Gasthuislaan in onze historische binnenstad  met de status van  “beschermd stadsgezicht” nu zelfs als drukke sluiproute van de Kruithuisweg gebruikt wordt.

Jan Peter de Wit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *