Even een bakkie doen bij Stefanna

In het Algemeen Dagblad stond dat er onrust zou zijn omdat het restaurant in verzorgingshuis Stefanna gaat sluiten. Op internet zagen we soortgelijk reacties van mensen die er ook wat van vonden.
We hebben dan ook even een terugbelverzoek gedaan naar verzorgingshuis Stefanna om na te gaan of het verhaal in de krant klopte.

Goed om hoor en wederhoor te doen. Want ook wij vonden het toch wel een verontrustend bericht. De fractievoorzitter Bram Stoop is inderdaad teruggebeld door een vriendelijke dame die op onze vragen antwoord heeft gegeven.

Inderdaad is het zo dat het restaurant aan het einde van dit jaar gaat sluiten. De reden is dat in het verzorgingshuis nu zwaardere zorg gegeven wordt en dat op elke afdeling men zelf een mooie keuken heeft waar men gezamenlijk eet. Verzorgingshuis Stefanna is verbouwd en een eerste navraag leert, dat het er inderdaad netjes uitziet. Op de vraag hoeveel mensen nu nog gebruik maken van het restaurant, gaf de woordvoerder van Stefanna aan, dat het er nog 5 in totaal zijn. Er is nog een afdeling die nog verbouwd gaat worden en met de 5 mensen worden voor het einde van dit jaar netjes afspraken gemaakt hoe zij het samen met Stefanna gaan oplossen.

Het restaurant gaat dan wel dicht maar er kan nog gewoon een hapje en een drankje gehaald worden als er familie of ander bezoek is. Dit verhaal komt niet helemaal overeen met wat er in de krant stond en dat er onrust zou zijn.  Ook de mensen van Stefanna hadden dit in de krant  gelezen. Dat neemt niet weg dat dit verhaal ons nieuwsgierig heeft gemaakt en we afgesproken hebben dat we volgende week even een bakkie koffie gaan drinken bij Stefanna om alles zelf met eigen ogen te zien. Vrijdag gaan we de afspraak vast leggen en misschien dat er andere raadsleden zijn die ook mee willen. Als dit zo is, mail ons dan even. Dat is namelijk wat de mevrouw ook aangaf, namelijk: je mag gerust met een aantal mensen komen.

Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *