Eerbetoon Delftse muziekhelden!

Stadsbelangen Delft heeft in de afgelopen jaren vaker aandacht gevraagd voor Delftse muzikanten, die niet alleen in onze stad maar ook internationaal met hun muziek Delft op de kaart zetten. Denk aan de Tee-Set, After Tea, Allquin maar natuurlijk ook onze eigen Nico Haak. Wij zijn dan ook blij met de aandacht die er nu komt voor onze Delftse Tee-Set met als initiatiefnemer Aad Sosef.

Op grootformaat van drie bij drie meter knallen straks de woorden van de neder beat-hit ‘Ma Bella Amie’ op een blinde muur in het Delftse Olofsbuurt-Westerkwartier. De geveltekst op een pand is een eerbetoon aan de Tee-Set maar ook aan andere beroemde popbands die groot werden in Delft.

Maar liefst acht-en-twintig top-40 hits bevat het oeuvre van de band. De nummer één hit was “She likes weeds” en de internationale bestseller was natuurlijk ‘Ma belle amie’. Goud in Amerika. Het refrein zit in menig geheugen gegrift: Ma belle amie, you were a child of the sun and the sky, and the deep blue see. Een prachtige tekst die gebruikt gaat worden om een blinde zijgevel in de Warmoezierstraat/ hoek Buitenwatersloot te verfraaien.

Een tweede idee
Niet alleen een eervolle geveltekst maar ook is er het initiatief om een Tee-Set-afbeelding op het elektriciteitshuisje te plaatsen, midden op het Hugo de Grootplein. Er wordt gebruikt gemaakt van een jaren sixties-foto van de eerste Tee-Set formatie met alle vijf Delftse muzikanten van toen: Polle Eduard, Gerard Romeyn, Robbie Plazier, Carry Janssen en natuurlijk frontman Peter Tetteroo.

Gaat het lukken? Natuurlijk met dank aan alle oud-fans die zich een slag in de rondte gaan werken om de herinnering aan de glorietijd van de Tee-Set levend te houden. In November start een crowdfunding actie om het project gefinancierd te krijgen en tot uitvoering over te gaan. Het zou mooi zijn als velen daaraan mee gaan doen. We houden u op de hoogte. Wij hopen dat alle Delftse politieke partijen draagvlak hebben voor dit mooie idee.

Tegelijkertijd vinden wij dat het ook hoog tijd wordt dat artiesten, die helaas zijn overleden, zoals Peter Tetteroo (ook oud gemeenteraadslid/overleden 9 september 2002) en Nico Haak (overleden 13 november 1990) eindelijk eens worden geëerd door de Stratennamencommissie. Zo zullen er ongetwijfeld nog meer Delftse muziekhelden zijn.
Hoog tijd dat zij nooit vergeten worden!

Stadsbelangen Delft
Harry van Adrichem

Een reactie

 1. Hallo Harry,

  Grandioos idee die plannen met de TeeSet.

  Staat op mijn site: https://kunstwijk.wordpress.com/2020/11/06/binnenkort-tee-set-op-de-muur-warmoezierstraat-en-de-buitenwatersloot-te-delft/

  Ook in Den Haag zijn we bezig met dergelijke initiatieven Earrings, Motions, Q65, Shocking Blue + Mariska Veres etc.

  Voor mij blijft ook de stad Delft een bijzondere muzikale herinnering. Ik denk hierbij in het bijzonder terug aan centrum “De Eland” in Oud-Delft aan de Burgwal.

  Als oud-collega (HH Delfland) zou ik daarom graag contact willen hebben over jullie project.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *