Doucheruimtes gymzaal Grotius dicht!

Tafeltennisvereniging DVC maakt gebruik van een gymzaal van het Grotius College aan de Juniusstraat. Na de zomervakantie kan er echter geen gebruik meer worden gemaakt van de doucheruimtes. De doucheruimtes zijn door middel van een dichtgetimmerde deur afgeschermd. Ook de leerlingen van de school zullen na sporten met nare luchtjes de lessen moeten vervolgen! Vanuit het Grotius College wordt als reden ”ter voorkoming van legionella besmetting” aangegeven. Dit kan toch niet waar zijn!

Ook de bezoekende spelers van DVC kunnen na sporten niet douchen en dat is geen reclame voor de club. 

Een contactpersoon vanuit het Grotius College heeft de volgende toelichting aan de voorzitter van DVC medegedeeld: 
“T.a.v. de douches: wij hebben in het verleden vaak te maken gehad met legionella besmetting, helaas. Dit is een enorme kostenpost, aangezien het verwijderen van deze legionella heel duur is. De leerlingen van onze school (en overigens van alle scholen) douchen zich helaas niet na de gymlessen, hoewel we hier wel op aandringen. Wij hebben daarom besloten de douches te sluiten ter voorkoming van legionella. Om deze douches alleen voor de huurders open te stellen en hiervoor een installatie aan te schaffen die legionella moet voorkomen, is op dit moment een te grote kostenpost voor onze school, die in moeilijk financieel vaarwater zit.”

Stadsbelangen Delft vindt sport en bewegen belangrijk voor zowel jong als oud. Douchen na inspanningen is een stuk hygiënischer en beter voor de gezondheid waar we tegenwoordig steeds meer mee bezig zijn. 

Stadsbelangen Delft zal deze casus verder oppakken.
Wordt vervolgd.

Fractie Stadsbelangen Delft
Martien de Koning

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.