“Dezelfde aap in een ander jasje”

Hoe doorzichtig politiek kan zijn, bleek afgelopen woensdag tijdens  de gemeenteraadsvergadering. Vooral de PvdA en Groen Links wilden  eigenlijk stoppen met cameratoezicht bij het station. Dat hadden deze partijen al aangegeven in de commissievergadering. Ondanks de reële positieve resultaten, twijfelden deze partijen, ten onrechte, aan het nut van cameratoezicht. De VVD wilde wel doorgaan met  cameratoezicht en STIP twijfelde. Dus moest er een coalitieoplossing  worden gevonden. 

Vorige week maandag vond geheim coalitieoverleg plaats en werd  besloten dat STIP de ijzers uit het vuur mocht halen. Dus kwam  STIP met een amendement om cameratoezicht bij het station te  verlengen met 1 jaar in plaats van 3 jaar.    Uiteraard moest het politieke spel worden gespeeld en vroeg de  PvdA een schorsing aan tijdens de gemeenteraadsvergadering. Zogenaamd om binnen de fractie over het amendement te  overleggen en…uiteraard ging men akkoord met het amendement  van STIP conform afspraak in het eerder gehouden geheime  coalitieoverleg.   

Stadsbelangen wil best respect opbrengen voor fracties die andere standpunten innemen. Het is bekend dat de PvdA en Groen Links  niet echt voorstander zijn van cameratoezicht, maar zeg dat dan gewoon. De linkse tactiek is dan om dat niet te doen en  vooral op de afkraaktoer te gaan. Daarvoor kan onze fractie op  geen enkele wijze respect opbrengen.   

Want cameratoezicht bij het station heeft in de afgelopen jaren wel degelijk succes opgeleverd en het is stuitend om te constateren dat deze partijen dat niet willen erkennen. Nog stuitender was het,  dat de woordvoerders van Groen Links en STIP nog nooit het systeem  met de uitvoering hadden besproken en ook nog nooit achter de schermen  dit systeem hadden beoordeeld. STIP had de mond vol over “zorgvuldig”,  maar bleek bij deze kwestie zelf niet zo zorgvuldig te hebben geopereerd.   

Conclusie is wel dat het dualisme in onze stad nog ver weg is, zolang coalities achter gesloten deuren blijven opereren en daarbij op geen  enkele wijze belangstelling hebben voor de oppositie. Het politieke spel  mag dan wel anders heten, maar in feite blijft het dezelfde aap in een ander jasje.   
Fractie Stadsbelangen-Delft

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *