Delft en de failliete Piet?

Het hele gedoe rond de Zwarte Pieten discussie begint zo langzamerhand belachelijke vormen aan te nemen. Alsof er geen belangrijkere zaken zijn om energie aan te besteden. Een enkeling, die zich na jaren, ineens stoort aan onze oeroude Hollandse traditie. En dat lijkt nog succes te hebben ook, terwijl toch het overgrote hof1 (350x324)deel van ons volk deze traditie in stand wenst te houden.

Tante Hof verbaast zich hierover. Het kan toch niet zo zijn dat een klein gedeelte van onze bevolking hun wil wenst op te leggen aan de meerderheid. Dat is tegen elke democratische regel in. Natuurlijk mag iedereen zijn of haar mening hebben over Zwarte Piet, maar de hele discussie is spijkers op laag water zoeken.

Er is niets ergs aan de Sint en zijn knecht. Mijn opa had vroeger een slagerij en hij had twee knechten in dienst. Ze waren niet zwart, hadden geen oorbellen en ook geen rode lippen. In die tijd heette deze werknemers gewoon knechten. Niks mis mee. Tegenwoordig noemen we dat assistenten. Ook prima. Vroeger hadden werknemers een baas. Dat heet tegenwoordig manager of leidinggevende. Een personeelsfunctionaris heet tegenwoordig human resource manager. Schoonmakers noemen we tegenwoordig interieurverzorgers, terwijl aan het werk niets is veranderd. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het gedram van een kleine minderheid zet ineens iedereen in beweging. We krijgen nu zelfs een stroopwafel-, gele-, witte- of regenboog Piet. Zou Delft dan ‘de failliete Piet’ moeten introduceren, denk ik dan?

Nee, gewoon afblijven van onze Hollandse tradities. Bij Sinterklaas hoort Zwarte Piet en niet anders. Als je je daaraan stoort, kijk er dan niet naar of ga wat anders doen. Tante Hof roept alle ouders en kinderen op om bij de intocht van Sinterklaas in Delft verkleed als Zwarte Piet langs de route te gaan staan. Als burgemeester Verkerk dan als Zwarte Piet de Sint welkom heet op de markt, zou dat helemaal geweldig zijn. Een uiting van wat de meerderheid van onze bevolking wil en dat heet democratie!

Lieve groetjes Tante Hof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.