Delft aantrekkelijk voor ondernemers?

Het moet niet gekker worden als de gemeenteraad zich gaat bemoeien met de bedrijfskeur van een bedrijf, omdat een partij (Groen Links) de kleur blauw niet aanstaat. En dat in een stad, die ervoor heeft gezorgd, dat de kleur blauw over over de hele wereld bekend is. Het Delfts blauw, waar Delft trots op mag zijn.

Bedrijven zoals Ikea zorgen voor de economie in onze stad en vooral voor werkgelegenheid, waardoor kansen ontstaan voor mensen om aan de slag te komen. Recentelijk was er in de gemeenteraad, al dan niet terecht, ook stevige discussie over een supermarkt, die zich in de binnenstad wil vestigen.

Zo langzamerhand vraagt onze fractie zich af hoe aantrekkelijk Delft is voor ondernemers die zich hier willen vestigen, wetende dat er partijen zijn in de Delftse gemeenteraad, die zelfs al stampij maken over een bedrijfskleur. Volgens de heer Stienstra (D66) is de kleur van Ikea te blauw. Hoe verzin je het.

Over de partijkleuren van Groen Links kun je ook van alles vinden, maar deze partij zal hun kleuren zeker niet veranderen als iemand zich daaraan irriteert. Bovendien wat is er mis met de kleur blauw?

Wij vinden het belangrijk dat ondernemers zich vestigen in onze stad. Dat helpt de Delftse economie, zorgt voor werkgelegenheid en biedt kansen voor mensen. Een kans ook om het armoedeprobleem op te lossen. Delft moet dus aantrekkelijk zijn en blijven voor ondernemers die zich in onze stad willen vestigen.

Stadsbelangen Delft is trots op Delfts blauw, houdt van een blauwe lucht en bovendien zwemt onze fractie liever in een blauwe zee dan in een groene zee.

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.