Onlangs heeft u in het nieuws en op onze website kunnen lezen over de perikelen rondom het musicaltheater ´Willem van Oranje´, die er maar steeds niet lijkt te komen.

Om duidelijkheid te krijgen over de komst van het theater en of de gemeente al kosten heeft gemaakt voor de voorbereiding, heeft ons raadslid Lisette de Jongh Swemer onlangs schriftelijke vragen gesteld aan het college. Hieronder de vragen en de antwoorden van het college.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab


Naar aanleiding van de beantwoording heeft Lisette de Jongh Swemer nog wat opmerkingen:

Vraag 1: Over bouwrijp maken van de grond zeggen ze dat dit is gebeurd, maar dan hebben ze het over maanden geleden, want er is het afgelopen half jaar niets gebeurd. Het bouwdepot is gelukkig nog niet aangesproken, waardoor de gemeente nog niet de 630.000 euro heeft hoeven te betalen.
 
Vraag 2: Over de update stand van zaken, producent Waterfront Entertainment heeft hogere kosten en zij wachten op meer financiering, maar ze moeten ook nog veel terugbetalen van de miljoenen coronasteun. Ze zegggen 2 tot 3 maanden nodig te hebben, maar dat lijkt erg rooskleurig.
 
Vraag 3: Over documenten, die zijn er niet. Alles wordt mondeling besproken. Er wordt dus niets vastgelegd dus de Raad kan er dan eigenlijk ook niets mee. Dit is echter wel slordig, voor een project met deze omvang en met de bedragen die ermee gemoeid zijn.
 
Wij blijven ook dit onderwerp nauwlettend volgen, houdt dus de website goed in de gaten.
 
Lisette de Jong Swemer
Foto: Fred Leeflang.