Corona circulatieplan Wethouder Huijsmans is mosterd na de maaltijd

Op de Brabantse Turfmarkt is de eerste barricade tegen fietsen.

Corona heeft Delft zo goed als links laten liggen. Gisteren kwam Intensive Care Diederick Gommers met de opvallende uitspraak dat alles van Corona in Brabant was en daarbuiten nihil.

En dat klopt. In Delft staat het aantal aan corona overledenen al weken op 12. Net zoals de 38 bevestigde besmettingen. In feite is corona in Delft al een tijdje voorbij.

Het Corona Circulatieplan van D66 wethouder Huijsmans is dus nergens meer voor nodig. Veel te laat. Het is nu zaak om als Delft juist uit te stralen dat je hier op straat geen gevaar loopt.

Nu zie rond omgeving Markt overal handhavers, stadswachten, boa’s en citystewards. Dat straalt een ongastvrij en beeld van gevaar uit. Niet erg gastvrij. Er is allang bekend dat je buiten geen echt besmettingsgevaar loopt. Wel binnen.

Ik verwijt D66 wethouder Huijsmans dat ze dit Corona Circulatie plan (€17.000) gebruikt omdat hetzelfde fiets van de straat weren in haar Mobiliteitsplan staat. De fiets moet in de binnenstad van de straat en inpandig geparkeerd worden.

Het college moet zich nu juist inzetten op herstelmaatregelen. Snel weer terug -binnen de landelijke 1,5 m regels- naar normalisatie. Als we dat niet doen dan blijven de bezoekers weg en gaat niet alleen een groot deel horeca eraan maar ook de detailhandel. Dan houden we een spookstad over.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt zei “dat het een illusie was om te denken dat het voorbij is. De huidige stabiele situatie was geen rust”

D66 wethouder Huijsmans kan veel beter de ‘Rode Loper’ gelijk aanleggen. Van de Nieuwe Langendijk naar de Binnenwatersloot. Juist open gezellige loop en fietsroutes. Maar dat besluit van het vorige college loopt Huijsmans maar te rekken. Daar krijgen we meer toeristen en bezoekers door. Niet door dranghekken en verboden.

Wethouder Huijsmans met snel met Stichting Centrum Management Delft (SCMD) gaan praten over hun nieuwsbrief met Herstelplan bezoekerseconomie.

Hart voor Delft / Groep Stoelinga , Jan Peter de Wit

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.