Burger Taptoe Delft 2010 kan doorgaan!

Tijdens de behandeling van de Programmabegroting 2009-2012 heeft onze  fractie gezamenlijk met het CDA en ChristenUnie/SGP een motie ingediend om in 2009 extra geld te reserveren voor de Taptoe Delft. Dat was nodig  omdat het college destijds in 2007 vergeten was het afgesproken bedrag  te reserveren.    Hierdoor dreigde in eerste instantie dit evenement dit jaar niet door te  gaan.  Een evenement dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot de beste burger Taptoe van Nederland. Begin dit jaar heeft onze fractie met steun van een kleine meerderheid in de raad en met de nodige creativiteit alsnog kunnen realiseren dat de Taptoe Delft dit jaar kon worden gehouden. Er zou alvast  een voorschot worden genomen op het te reserveren bedrag van 2009.   

Dat zou wel betekenen dat de eerstvolgende Taptoe pas in 2011  georganiseerd  zou kunnen worden, terwijl afgesproken was dat dit evenement eenmaal in de twee jaar zou worden gehouden. Het zou toch vreemd zijn als Delft een zo geslaagd evenement, dat zowel lokaal, regionaal als landelijk hoog scoort, niet zou helpen. Een organisatie waaraan vele vrijwilligers hun bijdrage leveren en die zelf vele activiteiten ondernemen om de nodige financiën te realiseren,  verdienen steun.   

De alternatieve begroting van het CDA, ChristenUnie/SGP en onze fractie  toonde aan dat als je wilt er financiële ruimte kan worden gevonden. Bijzonder  was het  dan ook dat, op 4 raadsleden na, onze motie, die naast het CDA en  ChristenUnie/SGP,  mede werd ingediend door D66, Groen Links, Lid van der Werf, SP, STIP,  Onafhankelijk Delft, de SP en de VVD, daardoor een brede steun kreeg in  de raad. Ook 8 leden van de PvdA fractie steunden onze motie.   

In ieder geval kan de organisatie van de Taptoe Delft aan het werk om er  in 2010  weer een mooi spektakel van te maken. Delft mag trots zijn op zo’n  organisatie!  Fractie Stadsbelangen-Delft

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *