Blauw algen versterken roep om buiten kinderbad

Delftse Hout Blauwalgen waarschuwing kans op huidirritatie en maag- en darmklachten

Elke zomer is het weer raak. Weer blauwalgen in de recreatieplas Delftse Hout en de waterspeeltuin. Ook aan het kinderstrand. Dat ziet er allemaal bruin-groen smerig uit. Niet om je peuters in te laten spelen.

Als laatste bestrijding van de blauwalgen zijn vorig jaar natuurvriendelijke oevers aangelegd. En een drijvend groeneiland. Daarvoor was een proef met luchtbellen in het water blazen langs de zandstrook ook al mislukt. Ook de blauwalgen bespuiten met waterstof peroxide had niet het gewenste effect.

Niets helpt echt. Het gemeentebestuur zegt al jaren dat er geen open lucht zwembad in Delft nodig is daar we in de Delftse Hout kunnen zwemmen. Of naar het strand aan zee gaan.

Dat zijn nu geen opties met kleine kinderen. Blauwalgen maar ook levensgevaarlijke stromingen in zee verpesten de lol / rust voor ouders. Is gewoon niet te doen met kleintjes.

Dus waarom bij het nieuwe Instructie zwembad die op de plaats van de Jan Vermeer school (die in 2024 zal verschijnen) een mooi open lucht peuter en kinderzwembad gelijk aanleggen? Ontwikkelingsplan Maria Duystlaan

Concept Ontwikkelingsplan Zwembad en sporthal Maria Duystlaan
S speelplekken buitensport gekoppeld aan sportcentrum en speeltuin school en buurt.

Een open lucht peuter- en kinderbad is het beste gekoppeld in de buurt van een zwembad. Dan zijn alle faciliteiten al aanwezig. Op de plaatsen S kunnen mooi een kinderbad en een ligweide gemaakt worden als toevoeging van zwemmen voor de kleintjes bij mooi weer.

Zo een voorziening hoort thuis een een grote stad. Neem het Groot kinderbadje in het Amsterdamse bos. Is gewoon geweldig voor ouders met kleine kinderen.

bron https://vriendenamsterdamsebos.nl/jubilea-in-het-bos-in-2018/

Met de hete zomers die nu permanent lijken is een voorziening als deze gewoon erg belangrijk om kinderen aan het zwemmen te krijgen. Ook nu het schoolzwemmen is afgeschaft.

Ik weet niet of de plannen al in te ver gevorderd stadium zijn maar ik hoop dat het gemeentebestuur de noodzaak van een (gratis) peuter en kinderbadje nu ook als noodzaak is gaan zien.

Staat al jaren op de sloop nominatie. Oude Instructiebad Maria Duystlaan Delft

Hart voor Delft / Groep Stoelinga / JP

Zwemmen in de Zeeheldenbuurt. Provincie heeft speciaal trapjes aangelegd voor drenkelingen. Voor als je per ongeluk te water raakt. Drenkelingen paradijs aan de Schie. Je moet wat alser verder niks is. Ik geef onze jeugd aldaar groot gelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *