Begroting 2021 nu met lastenverlaging voor Delftse Horeca en ondernemers

Mooi onze motie Ondersteuning Delftse Horeca is donderdag 5 november unaniem aangenomen in de gemeenteraad. Dat betekent toch per jaar een kostenbesparing van €400.000 tezamen. Geen precario op terrassen en geen reclamebelasting voor alle Delftse bedrijven.

Samen is dat €800.000 in twee jaar. Het toeval wilde dat de aanslagen 2019 in 2020 verlaat waren en in maart dit jaar verstuurd zouden worden. Maar door corona is dat tot nu toe niet gedaan.

Deze twee belastingen waren voor 2020 al in een eerder besluit kwijtgescholden. Nu komen daar de aanslagen 2019 en 2021 bij. Het is natuurlijk niet veel wat Delft kan doen, naast alle landelijke regelingen, maar dit is uit een warm hart.

In onderstaande brief van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Delft staat: “Langzaamaan beginnen ook in Delft horecabedrijven om te vallen en uit landelijk onderzoek blijkt dat 50% technisch failliet is. Er is een hele lange weg te gaan voordat deze bedrijven uit de nu opgebouwde schulden kruipen als onze sector weer normaal open kan”

Waarom de nadruk zo op de horeca vroeg de ChristenUnie droogjes? Simpel want deze bedrijfstak wordt het hardste getroffen door verplichte sluitingen. Nu zelfs voor de tweede keer. De reserves zijn al op. Nu is het veelal aan de coulance van de huurbaas of de bank of de desbetreffende zaak kan blijven bestaan.

KHN Delft met voorzitter Jon Cornelese had ook om kwijtschelding van de OZB voor horeca ondernemingen voor 2021 gevraagd . Helaas is het volgens de Gemeentewet niet mogelijk om bepaalde categorieën bedrijven via de aanslag OZB te bevoordelen.

Verrassend was wel dat GroenLinks wethouder Brandligt onze motie omarmde en enthousiast verdedigde jegens een kritische raad.

Hart voor Delft / Groep Stoelinga / JP

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.