GroenLinks wethouder Brandligt verzweeg aankondiging preventief toezicht Provincie Zuid Holland

Brief PZH van 17 december 2020 aan gemeente Delft

Volgens de Brief die de Provincie Zuid Holland op 17 december aan Delft stuurde wist GroenLinks wethouder Brandligt al op 18 november al dat Delft onder financiële curatele geplaatst zou worden.

Dit is achterhouden van politiek relevante informatie. Op 3 december is er nog een commissie Economie, Financiën en Bestuur geweest. Daar had Brandligt dit voornemen van de provincie aan de gemeenteraad kunnen melden.

Volgens Gemeentewet artikel 169 lid 2 hoort het college de raad alle inlichtingen te geven die de raad voor de uitoefening van zijn taak nodig heeft.

Onder toezicht stellen is politiek gevoelig, gaat alle partijen aan en trekt aandacht van de media. Maar in dit geval heeft Brandligt bewust één maand deze afgang verzwegen tot de gemeenteraadsvergadering van 17 december voorbij was. Dat is onbehoorlijk bestuur.

In deze raadsvergadering werd nog even snel 6,1 miljoen bijgedragen aan het Aardwarmte onderzoeksproject van de TU Delft. Ook hier werd een bestuurlijke versnellingsprocedure gevolgd. In feite is hier al besloten dat 70 flatcomplexen in Voorhof en Buitenhof op TU Delft aardwarmte worden aangesloten.

De inspraak kan nu beginnen. Maar niet heus. De burgers mogen nu gaan meepraten over iets dat al besloten is. Misschien goed voor het milieu maar zeker waarschijnlijk niet goed voor de portemonnee van de burger.

In januari staat het miljoenen prestigeproject museum Prinsenhof op de agenda. Dat kan toch niet doorgaan met de Corona crisis in code Rood en nu financieel toezicht in code Rood.

Groep Stoelinga / Hart voor Delft / JP

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.