Delftse horeca vogelvrij verklaard met Mystery Guests

De gemeente Delft gaat dit weekend beginnen met Mystery Guests die de strenge corona horeca regels gaan controleren.

Undercover figuren doen zich voor als klant en kijken of ze de horeca ondernemer kunnen pakken als zijn klanten zich niet aan de regels houden.

Dit zijn Gestapo methoden om angst aan te jagen bij elke ondernemer. Elke klant is een een potentiële verrader. Zo kan je elke ondernemer wel pakken. Wie zich 100% aan de regels houdt mag de eerste steen gooien. Gaat de mystery guest de ondernemer uitlokken? De overheid past undercover agenten alleen toe om te infiltreren in zware criminele organisaties. Dit is een stigmatiserende methode.

De gemeenteraad weet van niks. De macht is na zes maanden nog steeds aan de burgemeesters in de Veiligheidsregio Haaglanden. Die vergaderen en maken niet eens verslagen van hun vergaderingen. De democratie staat veels te lang buiten spel.

Dit is een maatregel als er echt niet geluisterd wordt door ondernemers. Daarvan is geen enkel bewijs aangeleverd. In de laatste Noodverordening van 20 september wordt dit helemaal niet genoemd als handhavingsmaatregel. Dit komt zomaar uit de lucht vallen.

De horeca heeft het al zo moeilijk in Delft. Dit zal mogelijk bij een door een steekproef getroffen horeca ondernemer mogelijk gelijk het genadeschot betekenen. Erg oneerlijk allemaal. En dat terwijl de klanten die de regels overtreden vrijuit gaan

Hart voor Delft / Groep Stoelinga / JP

Bronnen van de website Misset Horeca Delft controleert horeca op coronamaatregelen met undercovergasten en KHN: undercovergasten horeca getuigt niet van begrip of inlevingsvermogen

Datum: 2020-09-24 12:28
Afzender: Gemeente Delft
De gemeente zet vanaf aankomend weekend mystery guests in. Zij zijn
uiteraard niet herkenbaar en maken zich ook niet kenbaar bij een
controle. De komende maanden controleren zij steekproefsgewijs of de
Delftse horeca zich houdt aan de maatregelen vanuit de noodverordening.
Hierbij worden de voorzorgsmaatregelen beoordeeld maar ook het al dan
niet aanspreken van de gasten. Heeft u vragen hierover dan kunt u mailen
naar bedrijven@delft.nl
   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *