Corona krater dichten met Eneco Miljoenen

KADERBRIEF 2020

Bij het grote ongeluk van de corona crisis heeft Delft het geluk dat het binnenkort 100 miljoen krijgt bijgeschreven op de rekening vanwege de verkoop van onze Eneco aandelen. Corona is al een tijdje voorbij in Delft maar het slaat ook een enorme financiële krater in onze boekhouding.

Ik vindt dat de alle kosten die voortvloeien uit corona betaalt moeten worden uit de Eneco opbrengst. We willen dat de coalitie hiervan 25 miljoen reserveert voor 2020 en 2021. Dit is geld van alle burgers en kan aan deze totaal onvoorziene noodsituatie besteed worden.

Gezien de economische crisis die nu diep en hard over ons heen rolt willen we niet dat de burger op enerlei wijze de kosten gaat betalen. Ik vind dat de de tarieven van de woonlasten OZB, afvalstoffenheffing en het reinigingsrecht voor 2021 hetzelfde moeten blijven als in 2019. Die zijn toch al veel te hoog. Dus geen stijging met 1,7% van de inflatie zoals dit college wil. Liever nog omlaag.

Verder moet de gemeenteraad een task-force vormen van financieel deskundigen die elk kwartaal bij elkaar komt om de exponentieel stijgende kosten in het sociale domein te beheersen. Dit loopt anders helemaal uit de rails.

Groep Stoelinga / Hart voor Delft / MS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.