Burgemeester Marja van Bijsterveldt verbiedt kleine boomkransterrassen van de horeca aan de Voldersgracht.

Tijdens het Corona debat op donderdag 25 juni vroeg ik aan burgemeester Van Bijsterveldt of ze extra boomkransterrassen van 20 horeca ondernemers aan de Voldersgracht wilde toestaan?

Helaas, dat wou Van Bijsterveldt niet. De kleine horeca aldaar staat het water aan de lippen en wil net als de andere horeca in de binnenstad extra terrasruimte hebben tussen de bomen. Nu staan daar fietsen.

Het is echt unfair dat Van Bijsterveldt zo star is daar waar het op andere plaatsen in de binnenstad wel kan. Het argument dat er anders minder dan 1,5 meter loopruimte overblijft is onzin daar de voldersgracht breed genoeg is. Ook stelde ze dat de Voldersgracht een tweerichtingen weg was en dat er dan te weinig ruimte overbleef voor passerende auto’s. Ook onzin. Het is autoluw-plus gebied en wandel en fietsgebied.

Enige wat Marja wel voorstelde was om samen met het Hoogheemraadschap te kijken of er pontons in de Voldersgracht neergelegd konden worden. Dat moet dan met hoogwerkers en kost de nodige knaken. Dat is onbetaalbaar als je financieel al aan het gas zit. Zoiets doe je niet voor een paar ‘corona’ maanden.

Ook de nieuwe fietsenstalling in voormalig Piet Vonk pand schiet totaal niet op. D66 wethouder Huijsmans denkt dat deze pas eind september open gaat. Wat gaat er nu wel goed in haar portefeuille?

Dit college laat de ondernemers aan de Voldersgracht barsten. Sterker nog. Ze worden door de ‘blauwe garde’ van de burgemeester nog dagelijks op hun nek gezeten om hun boeteboekje te vullen.

Aan het Vrouwenregt kan het ineens allemaal wel. Ik zie eigenlijk het verschil niet met de Voldersgracht. Daar is juist wel auto verkeer.

Groep Stoelinga / Hart voor Delft / JP

Vrouwenregt boomkransterras uitbreiding in verband met Corona.
Grote woorden van burgemeester Van Bijsterveldt, maar haar daden benne klein.