Uitgeschreven Covid-19 boetes Delft tot 16 juli sinds de uitbraak van corona.

Burgemeester Van Bijsterveldt, naar aanleiding van NOS bericht https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2339311-drie-boa-s-deelden-meer-dan-300-boetes-uit-grote-verschillen-per-gemeente.html  over de enorme verschillen in het aantal corona-boetes valt op dat er geen gegevens zijn ontvangen van de gemeente Delft.

Hoeveel corona-boetes zijn er sinds de uitbraak van Covid-19 in Delft uitgeschreven door Boa’s (Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar)?

Marja van Bijsterveldt: dat zijn 11 boetes en 301 waarschuwingen. Dat wil zeggen dat burgers die de regels overtreden eerst een waarschuwing krijgen en als ze weer de fout ingaan een boete.

JP: dat valt dus reuze mee in vier maanden tijd met het aantal boetes in Delft. Dat is een prima zaak dat hier zo terughoudend mee is geweest. Want een boete is meen ik €390 en je krijgt gelijk een aantekening bij het Openbaar Ministerie. Dat is heftig als je later een bewijs van Goed Gedrag aanvraagt bij de gemeente. Hierdoor kan je zo werk gaan mislopen waar dit voor nodig is. Bijvoorbeeld taxi- of vrachtwagenchauffeur.

Toen vroeg PvdA commissielid Malou Janssen naar het aantal bekeuringen door de Politie? Die kennis had Marja van Bijsterveldt even niet paraat.

Maar dat zijn er een stuk meer las ik in het Volkskrant artikel Grote verschillen in coronaboetes, met Nijmegen als strengste stad van het land.

Delft 77 boetes. Of te wel 7,4 per 10.000 inwoners. En dat is ook niet veel.

Ik zou hieruit kunnen stellen dat Delftenaren zich goed aan de regels houden. Ook daar het aantal besmettingen en doden relatief laag is in Delft. Tot nu toe dan.

Burgwal was afgelopen zaterdag éérichting wandel route ingesteld.

Hart voor Delft / Groep Stoelinga